Wyśmienite wegańskie i bezglutenowe tosty francuskie z marmoladą morelową. Najlepiej smakują w słoneczny niedzielny poranek 🙂
Składniki na:
4 tosty
Trudność:Średnia
Czas przyg.: 10minut
Czas gotowania:
15minut
Czas całkowity:
25minut
Składniki
Wykonanie
-
Szybka marmolada
- Morele umyj, pokrój w ósemki lub drobniej
- Wymieszaj z syropem z agawy i podsmażaj na wolnym ogniu 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Tosty
- Wymieszaj mleko z mąką i solą w płaskiej miseczce
- Zamocz kromkę chleba w cieście z obu ston
- Smaż 2-3 minuty z kazdej strony na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oliwy
- Podawaj na ciepło,z marmoladą morelową i posypane płatkami migdałowymi.
Wskazówki
Płatki migdałowe dodają odrobinę chrupkości.