Tosty francuskie z morelami

Wyśmienite wegańskie i bezglutenowe tosty francuskie z marmoladą morelową. Najlepiej smakują w słoneczny niedzielny poranek 🙂

Składniki na: 4 tosty Trudność:Średnia Czas przyg.: 10minut Czas gotowania: 15minut Czas całkowity: 25minut

Składniki

0/8Składniki

Wykonanie

0/6 Instructions
    Szybka marmolada
  • Morele umyj, pokrój w ósemki lub drobniej
  • Wymieszaj z syropem z agawy i podsmażaj na wolnym ogniu 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • Tosty
  • Wymieszaj mleko z mąką i solą w płaskiej miseczce
  • Zamocz kromkę chleba w cieście z obu ston
  • Smaż 2-3 minuty z kazdej strony na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oliwy
  • Podawaj na ciepło,z marmoladą morelową i posypane płatkami migdałowymi.

Wskazówki

Płatki migdałowe dodają odrobinę chrupkości.

tosty francuskie z morelami

Dodaj komentarz