Makaron z truskawkami

Lekkie, energetyczne danie w sam raz na letnie upały.

Składniki na: 4 porcje Trudność:Łatwe Czas przyg.: 20minut

Składniki

0/6Składniki

Wykonanie

0/5 Instructions
  • Makaron ugotuj, odcedź i przelej zimną wodą
  • Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć posiekany czosnek
  • Dołóż liście szpinaku i smaż aż zmiękną.
  • Truskawki umyj i pokrój na ćwiartki.
  • Zdejmij patelnie ze szpinakiem z ognia, dołóż truskawki, orzechy i delikatnie wymieszaj.

Wskazówki

  • Orzechy będą smakowały lepiej jak je wcześniej uprażysz
  • Sałatka smakuje wyśmienicie z sosem truskawkowym z chilli
  • Możesz użyć makaronu kukurydzianego, ryżowego lub fasolowego, jednak najlepiej smakuje kukurydziany

makaron z truskawkami

Dodaj komentarz