Kruche, pełne smaku i zdrowe – tylko dla miłośników chrupania!
Składniki na:
150 krakersów
Trudność:Średnia
Czas przyg.: 15minut
Czas gotowania:
20minut
Czas całkowity:
35minut
Składniki
Wykonanie
- W dużej misce dokładnie wymieszaj wszystkie suche składniki (mąkę, wszystkie ziarna i sól)
- Dodaj wodę, olej i masło orzechowe i ponownie dobrze wymieszaj.
- Zostaw ciasto na 10 minut, żeby skłądniki dobrze się połączyły. Wersje smakowe - pikantna, z suszonymi pomidorami i orzechowa
- Podziel ciasto na 3 części.
- Do jednej dodaj łyżeczkę czarnuszki i posiekane 4 suszone pomidory.
- Do drugiej części dodaj łyżeczkę mielonej papryki chilli i łyżeczkę słodkiej papryki.
- Do trzeciej części dodaj posiekane orzechy pekane (lub włoskie).
- Wszystkie 3 rodzaje ciasta osobno dokładnie wymieszaj.
- Ciasto rozłóż cienką (ok. 3 mm) warstwą na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pokrój szpatułką na kwadraty ok. 4 cm x 4 cm
- Piecz przez 20 minut w 190 stopniach C.