Makaron z truskawkami
Składniki na:
4
porcje
Czas przyg.:
20
minut
Składniki
-
250
g
wegańskiego makaronu bezglutenowego
-
150
g
liści szpinaku
-
4
ząbki
czosnku
-
40
g
orzechów pekane
-
2
łyżki
oliwy z oliwek
(do smażenia)
-
300
g
truskawek
Wykonanie
-
Makaron ugotuj, odcedź i przelej zimną wodą
-
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć posiekany czosnek
-
Dołóż liście szpinaku i smaż aż zmiękną.
-
Truskawki umyj i pokrój na ćwiartki.
-
Zdejmij patelnie ze szpinakiem z ognia, dołóż truskawki, orzechy i delikatnie wymieszaj.
Wskazówki
- Orzechy będą smakowały lepiej jak je wcześniej uprażysz
- Sałatka smakuje wyśmienicie z sosem truskawkowym z chilli
- Możesz użyć makaronu kukurydzianego, ryżowego lub fasolowego, jednak najlepiej smakuje kukurydziany