Ekspresowe lody z mango

Idealne na gorące letnie dni – pyszne i gotowe do podania w 10 minut!

Składniki na: 4 porcje Trudność:Łatwe Czas przyg.: 10minut

Składniki

0/3Składniki

Wykonanie

0/2 Instructions
  • Zamrożone owoce mango zblendować z mlekiem kokosowym i (opcjonalnie) syropem z agawy.
  • Gotowe!

Wskazówki

  • Pomimo super-prostego przepisu te lody maja zadziwiająco gładką teksturę.
  • Owoce mango powinny być zamrożone do przynajmniej -15 stopni C, żeby masa lodowa nie roztopiła się w trakcie blendowania.
  • Najlepiej przygotować lody tuż przed podaniem - ponownie zamrożone mocno twardnieją.
  • Jeżeli mango nie jest wystarczająco słodkie lub jeśli lubisz bardzo słodkie desery możesz dodać 30 g syropu z agawy.

Dodaj komentarz