Chleb bananowy

Puszysty, wilgotny i łatwy do zrobienia chleb bananowy. Jak zawsze bez glutenu, bez nabiału, bez jajek i bez soi.

Składniki na: 1 bochenek Trudność:Łatwe Czas przyg.: 15minut Czas gotowania: 50minut Czas całkowity: 1godz.5minut

Składniki

0/9Składniki

Wykonanie

0/9 Instructions
  • Wymieszaj suche składniki w dużej misce.
  • Zmiksuj banany, olej kokosowy i sok z ćwiartki limonki.
  • Dodaj zmiksowane banany do miski
  • Posiekaj orzechy i również dodaj do miski.
  • Dobrze wymieszaj całą masę.
  • Foremką do pieczenia chleba spryskaj oejem
  • Przenieś ciasto do foremki.
  • Piecz przez 50 minut w 170 stopnich C w uprzednio nagrzanym piekarniku.
  • Po upieczeniu zostaw w otwartym piecu na 5 minut, żeby ciasto lekko ostygło.

Wskazówki

Możesz użyć jakichkolwiek orzechów i suszonych jagód które lubisz. Moja najsmaczniejsza kombinacja to orzechy nerkowca i żurawina.

banana bread

Dodaj komentarz