Puszysty, wilgotny i łatwy do zrobienia chleb bananowy. Jak zawsze bez glutenu, bez nabiału, bez jajek i bez soi.
Składniki na:
1 bochenek
Trudność:Łatwe
Czas przyg.: 15minut
Czas gotowania:
50minut
Czas całkowity:
1godz.5minut
Składniki
Wykonanie
- Wymieszaj suche składniki w dużej misce.
- Zmiksuj banany, olej kokosowy i sok z ćwiartki limonki.
- Dodaj zmiksowane banany do miski
- Posiekaj orzechy i również dodaj do miski.
- Dobrze wymieszaj całą masę.
- Foremką do pieczenia chleba spryskaj oejem
- Przenieś ciasto do foremki.
- Piecz przez 50 minut w 170 stopnich C w uprzednio nagrzanym piekarniku.
- Po upieczeniu zostaw w otwartym piecu na 5 minut, żeby ciasto lekko ostygło.
Wskazówki
Możesz użyć jakichkolwiek orzechów i suszonych jagód które lubisz. Moja najsmaczniejsza kombinacja to orzechy nerkowca i żurawina.