Sałatka z truskawek z fasolką szparagową

  • Trudność: Łatwe
Składniki na: 4 porcje
Czas przyg.: 20 minut
Składniki
  • 70 g mieszanki sałat
  • 250 g truskawek
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 50 g orzechów nerkowca
  • 3 łyżeczki sezamu
Wykonanie
  1. Fasolkę szparagową ugotuj, wystudź i potnij w kawałki ok. 3 cm.
  2. Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na ćwiartki.
  3. Orzechy nerkowca posiekaj na kawałki wielkości ziarna grochu.
  4. Mieszankę sałat, orzechy i fasolkę szparagową delikatnie wymieszaj w misce. Następnie dodaj truskawki. Całość posyp sezamem.
Wskazówki

Wyśmienicie z sosem truskawkowym z chili