Pełnoziarniste bezglutenowe krakersy

Ratings:
Składniki na: 150 krakersów Trudność:Średnia Czas przyg.: 15minut Czas gotowania: 20minut Czas całkowity: 35minut

Składniki

0/15Składniki

Wykonanie

0/10 Instructions
  • W dużej misce dokładnie wymieszaj wszystkie suche składniki (mąkę, wszystkie ziarna i sól)
  • Dodaj wodę, olej i masło orzechowe i ponownie dobrze wymieszaj.
  • Zostaw ciasto na 10 minut, żeby skłądniki dobrze się połączyły.
  • Wersje smakowe - pikantna, z suszonymi pomidorami i orzechowa
  • Podziel ciasto na 3 części.
  • Do jednej dodaj łyżeczkę czarnuszki i posiekane 4 suszone pomidory.
  • Do drugiej części dodaj łyżeczkę mielonej papryki chilli i łyżeczkę słodkiej papryki.
  • Do trzeciej części dodaj posiekane orzechy pekane (lub włoskie).
  • Wszystkie 3 rodzaje ciasta osobno dokładnie wymieszaj.
  • Ciasto rozłóż cienką (ok. 3 mm) warstwą na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pokrój szpatułką na kwadraty ok. 4 cm x 4 cm
  • Piecz przez 20 minut w 190 stopniach C.

Dodaj komentarz