Orzechowe ciasteczka

Ratings:
Składniki na: 14 ciasteczek Trudność:Średnia Czas przyg.: 20minut Czas gotowania: 14minut Czas całkowity: 34minut

Składniki

0/10Składniki

Wykonanie

0/10 Instructions
  • Banany zblenduj z masłem orzechowym.
  • Dodaj 7 łyżek mąki ryżowej i 4 łyżki mąki owsianej i ponownie zblenduj.
  • Mieszankę orzechów pokrój na niezbyt drobne kawałki.
  • Daktyle drobno posiekaj nożem.
  • Suszoną żurawinę i rodzynki można użyć w całości ja jednak wolę trochę je rozdrobnić.
  • Masę bananową wymieszaj z bakaliami.
  • Czekoladę posiekaj i dodaj do masy.
  • Dodaj syrop z agawy i wszystko dobrze wymieszaj silikonową łopatką.
  • Piekarnik nagrzej do 170 stopni C. Ciastka układaj na posmarowanym olejem papierze do pieczenia.
  • Piecz około 14 min, zostaw na kilka minut do wystygnięcia.

Wskazówki

  • Masa jest bardzo klejąca, więc silikonowa łopatka będzie najlepsza do mieszania.
  • Do ciasta można też dodać odrobinę syropu orzechowego, ale nie jest to konieczne.
  • Użyj swoich ulubionych orzechów. Ja mieszam pekane, ziemne i włoskie.

Dodaj komentarz