Składniki na:
14 ciasteczek
Trudność:Średnia
Czas przyg.: 20minut
Czas gotowania:
14minut
Czas całkowity:
34minut
Składniki
Wykonanie
- Banany zblenduj z masłem orzechowym.
- Dodaj 7 łyżek mąki ryżowej i 4 łyżki mąki owsianej i ponownie zblenduj.
- Mieszankę orzechów pokrój na niezbyt drobne kawałki.
- Daktyle drobno posiekaj nożem.
- Suszoną żurawinę i rodzynki można użyć w całości ja jednak wolę trochę je rozdrobnić.
- Masę bananową wymieszaj z bakaliami.
- Czekoladę posiekaj i dodaj do masy.
- Dodaj syrop z agawy i wszystko dobrze wymieszaj silikonową łopatką.
- Piekarnik nagrzej do 170 stopni C. Ciastka układaj na posmarowanym olejem papierze do pieczenia.
- Piecz około 14 min, zostaw na kilka minut do wystygnięcia.
Wskazówki
- Masa jest bardzo klejąca, więc silikonowa łopatka będzie najlepsza do mieszania.
- Do ciasta można też dodać odrobinę syropu orzechowego, ale nie jest to konieczne.
- Użyj swoich ulubionych orzechów. Ja mieszam pekane, ziemne i włoskie.