Frytki z pietruszki
Trudność:
Łatwe
Składniki na:
2
porcje
Czas przyg.:
10
minut
Czas gotowania:
30
minut
Czas całkowity:
40
minut
Składniki
300
gramów
korzenia piertuszki
2
łyżki
oleju
1
łyżeczka
soli
2
łyżeczki
papryki chilli w proszku
1
łyżeczka
papryki wędzonej w proszku
Wykonanie
Oczyść pietruszkę i potnij w wąskie słupki.
Przełóż frytki do miski, dodaj 2 łyżki oleju i wymieszaj, żeby równomiernie pokryć olejem.
Dodaj sól i paprykę. Wymieszaj aby rozprowadzic równomiernie przyprawy.
Nagrzej piekarnik do 200 stopni i piecz frytki przez 30 minut.
Wskazówki
Termoobieg skraca czas pieczenia. Frytki powinny mieć złoty kolor.