Frytki z pietruszki

  • Trudność: Łatwe
Składniki na: 2 porcje
Czas przyg.: 10 minut
Czas gotowania: 30 minut
Czas całkowity: 40 minut
Składniki
  • 300 gramów korzenia piertuszki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki papryki chilli w proszku
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku
Wykonanie
  1. Oczyść pietruszkę i potnij w wąskie słupki.
  2. Przełóż frytki do miski, dodaj 2 łyżki oleju i wymieszaj, żeby równomiernie pokryć olejem.
  3. Dodaj sól i paprykę. Wymieszaj aby rozprowadzic równomiernie przyprawy.
  4. Nagrzej piekarnik do 200 stopni i piecz frytki przez 30 minut.
Wskazówki

Termoobieg skraca czas pieczenia. Frytki powinny mieć złoty kolor.