Ekspresowe lody z mango

  • Trudność: Łatwe
Składniki na: 4 porcje
Czas przyg.: 10 minut
Składniki
  • 200 g zamrożonych owoców mango
  • 70 g mleka kokosowego
  • 30 g syrop z agawy (opcjonalnie)
Wykonanie
  1. Zamrożone owoce mango zblendować z mlekiem kokosowym i (opcjonalnie) syropem z agawy.
  2. Gotowe!
Wskazówki

  • Pomimo super-prostego przepisu te lody maja zadziwiająco gładką teksturę.
  • Owoce mango powinny być zamrożone do przynajmniej -15 stopni C, żeby masa lodowa nie roztopiła się w trakcie blendowania.
  • Najlepiej przygotować lody tuż przed podaniem - ponownie zamrożone mocno twardnieją.
  • Jeżeli mango nie jest wystarczająco słodkie lub jeśli lubisz bardzo słodkie desery możesz dodać 30 g syropu z agawy.