Bezglutenowy domowy chleb

Ratings:
Składniki na: 1 bochenek Trudność:Średnia Czas przyg.: 30minut Czas gotowania: 30minut Czas całkowity: 1godz.

Składniki

0/11Składniki
  • Do przygotowanie formy do pieczenia

Wykonanie

0/9 Instructions
  • Wymieszaj suche składniki w dużej misce.
  • Dodaj wody i ponownie dobrze wymieszaj.
  • Przygotuj formę do pieczenia chleba. Zwilż olejem i posyp nasionami słonecznika.
  • Przełóż ciasto do formy. Opcjonalnie spryskaj oliwą. Posyp ciasto nasionami słonecznika.
  • Wstaw formę do piekarnika. Ustaw temperaturę na ok. 40 stopni C.
  • Odczekaj 20 minut aż ciasto urośnie.
  • Wyjmij formę z piekarnika i ustaw temperaturę na 200 stopni C.
  • Gdy piekarnik się nagrzeje do 200 stopni C wstaw formę z powrotem do piekarnika.
  • Piecz przez 30 minut. Po upieczeniu zostaw w otwartym piecu na 5 minut, żeby ciasto lekko ostygło.

Wskazówki

Nasiona słonecznika możesz zastąpić swoimi ulubionymi, jak sezam, siemię lniane lub inne. Letnia woda jest niezbędna, żeby drożdże szybko urosły.

Dodaj komentarz