Bezglutenowe orzechowe muffiny

Ratings:
Składniki na: 18 muffinów Trudność:Średnia Czas przyg.: 30minut

Składniki

0/14Składniki
  • Opcjonalnie (wersja czekoladowa):

Wykonanie

0/7 Instructions
  • Zblenduj razem: banany, olej kokosowy, mleko owsiane, sok, masło orzechowe i syrop z agawy.
  • W osobnej misce dobrze wymieszaj: mąkę owsiana, mąkę ryżową, mąkę jaglaną, mąkę z tapioki, proszek do pieczenia i sól.
  • Posiekaj orzechy
  • Do miski z suchymi składnikami dodaj posiekane orzechy oraz zblendowaną masę i ponownie dobrze wymieszaj.
  • Przełóż ciasto do foremek muffinkowych. Ja używam silikonowych - z nich najłatwiej wyjąć muffinki.
  • Posyp wierzch muffinków orzechami i wstaw do nagrzanego piekarnika.
  • Piecz przez 18 minut w 180 stopniach C.

Dodaj komentarz