Składniki na:
18 muffinów
Trudność:Średnia
Czas przyg.: 30minut
Składniki
- Opcjonalnie (wersja czekoladowa):
Wykonanie
- Zblenduj razem: banany, olej kokosowy, mleko owsiane, sok, masło orzechowe i syrop z agawy.
- W osobnej misce dobrze wymieszaj: mąkę owsiana, mąkę ryżową, mąkę jaglaną, mąkę z tapioki, proszek do pieczenia i sól.
- Posiekaj orzechy
- Do miski z suchymi składnikami dodaj posiekane orzechy oraz zblendowaną masę i ponownie dobrze wymieszaj.
- Przełóż ciasto do foremek muffinkowych. Ja używam silikonowych - z nich najłatwiej wyjąć muffinki.
- Posyp wierzch muffinków orzechami i wstaw do nagrzanego piekarnika.
- Piecz przez 18 minut w 180 stopniach C.