Fantastyczny bezglutenowy deser – jedna porcja to zawsze za mało!
Składniki na:
4 porcji
Trudność:Średnia
Czas przyg.: 30minut
Składniki
Wykonanie
- Schłodzoną w lodówce aquafabę ubij na sztywną pianę.
- Ubijając dodaj małymi porcjami syrop z agawy.
- Posiekaną czekoladę umieść z mlekiem kokosowym w gorącej kąpieli wodnej. W tym celu ustaw miskę z czekoladą na garnuszku z gotującą się wodą i mieszaj regularnie.
- Masę czekoladową przestudź. Dodawaj małymi porcjami do pianki z aquafaby, ciągle ubijając.
- Masę przelej do pucharków bądź miseczek.
- Wstaw do lodówki na 3-4 godziny. Dłuższe schładzanie poprawia konsystencję musu.
Wskazówki
Na dno miseczek/pucharków możesz włożyć kilka malin lub orzechów. Wyśmienicie smakują w połączeniu z gorzkim czekoladowym musem. Wierzch kremu możesz posypać posiekanymi podprażonymi orzechami.