Wegański mus czekoladowy

Fantastyczny bezglutenowy deser – jedna porcja to zawsze za mało!

Składniki na: 4 porcji Trudność:Średnia Czas przyg.: 30minut

Składniki

0/6Składniki

Wykonanie

0/6 Instructions
  • Schłodzoną w lodówce aquafabę ubij na sztywną pianę.
  • Ubijając dodaj małymi porcjami syrop z agawy.
  • Posiekaną czekoladę umieść z mlekiem kokosowym w gorącej kąpieli wodnej. W tym celu ustaw miskę z czekoladą na garnuszku z gotującą się wodą i mieszaj regularnie.
  • Masę czekoladową przestudź. Dodawaj małymi porcjami do pianki z aquafaby, ciągle ubijając.
  • Masę przelej do pucharków bądź miseczek.
  • Wstaw do lodówki na 3-4 godziny. Dłuższe schładzanie poprawia konsystencję musu.

Wskazówki

Na dno miseczek/pucharków możesz włożyć kilka malin lub orzechów. Wyśmienicie smakują w połączeniu z gorzkim czekoladowym musem. Wierzch kremu możesz posypać posiekanymi podprażonymi orzechami.

Dodaj komentarz