Fantastyczny dodatek do letniego grilla – lekki, chrupiący i uzależniający.
Składniki na:
4 porcje
Trudność:Średnia
Czas przyg.: 15minut
Czas gotowania:
25minut
Czas całkowity:
40minut
Składniki
Wykonanie
- Nagrzej piec do 220 stopni C.
- Przygotuj 2 blachy wyłozone papierem do pieczenia.
- Wymieszaj w misce: mąkę, paprykę chilli, czosnek, sól i mleko owsiane. Przygotowane ciasto na panierkę powinno mieć konsystencję ciasta na nalesniki.
- Połam kalafior w małe różyczki wielkości około 5 cm ("tak na raz")
- Zanurzaj "skrzydełka" z kalafiora w cieście, strząśnij nadmiar, a następnie obtocz w płatkach kukurydzianych i układaj na blasze.
- Piecz przez około 25 minut. Panierka powinna być chrupiąca, a skrzydełka zrobią się złoto-brązowe.
- Skrzydełka podawaj z dip-sosem żurawinowym barbecue lub dip-sosem z awokado