Skrzydełka z kalafiora

Fantastyczny dodatek do letniego grilla – lekki, chrupiący i uzależniający.

Składniki na: 4 porcje Trudność:Średnia Czas przyg.: 15minut Czas gotowania: 25minut Czas całkowity: 40minut

Składniki

0/6Składniki

Wykonanie

0/7 Instructions
  • Nagrzej piec do 220 stopni C.
  • Przygotuj 2 blachy wyłozone papierem do pieczenia.
  • Wymieszaj w misce: mąkę, paprykę chilli, czosnek, sól i mleko owsiane. Przygotowane ciasto na panierkę powinno mieć konsystencję ciasta na nalesniki.
  • Połam kalafior w małe różyczki wielkości około 5 cm ("tak na raz")
  • Zanurzaj "skrzydełka" z kalafiora w cieście, strząśnij nadmiar, a następnie obtocz w płatkach kukurydzianych i układaj na blasze.
  • Piecz przez około 25 minut. Panierka powinna być chrupiąca, a skrzydełka zrobią się złoto-brązowe.
  • Skrzydełka podawaj z dip-sosem żurawinowym barbecue lub dip-sosem z awokado

skrzydełka kalafiorowe

Dodaj komentarz